Öt éven át értékesített Szolnokon herbált és crack-et – zavartalanul

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy 32 éves nővel, és élettársával szemben.

A vádirat szerint a 32 éves szolnoki nő 2017 nyarától, egészen elfogásáig, 2022 nyaráig árulta a herbál, és a crack elnevezésű új pszichoaktív anyagokat, az értékesítésre három szolnoki ingatlanban került sor.

A fiatal nő a herbál nevű anyagot 500, illetve 1.000 forintos adagonkénti áron, míg a crack nevű anyagot 1.000, illetve 3.000 forintos adagonkénti áron értékesítette rendszeresen visszajáró vevői részére.

A bűnös tevékenységbe 2021 decemberétől a nő 26 éves élettársa is bekapcsolódott, aki az anyagok kiadagolásában, a készpénz vevőktől való átvételében, és azok kiszolgálásában is részt vett.

A szolnoki nő, rendszeres haszonszerzésre törekedve, bűncselekményével legalább 4 millió 857 ezer 500 forint bevételre tett szert.

Az ügyészség a vádiratában börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására, és a közügyek gyakorlásától való eltiltásra tett indítványt a vádlottakkal szemben, továbbá indítványozta, hogy a bíróság rendeljen el vagyonelkobzást a nő gazdagodása erejéig.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni, közölte dr. Kozma Péter vezetőhelyettes ügyész, helyettes sajtószóvivő (Szolnoki Járási Ügyészség).

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság az ügyben a nyilvánosság számára ezt a tájékoztatást adta

Kapcsolódó cikkek